Liftsystem Kft. 2020

0-24h Hibabejelentés: +36 30 520 4444

Érdekességek, amiket érdemes tudni.


A felvonó emeletre hívása a megfelelő nyomógombbal.

Abban az esetben, ha két nyomógomb található az emeleten lévő hívótablón (le és fel irányú nyíl), mindig a kívánt haladási iránynak megfelelőt kell használni és CSAK AZT! Ellenkező esetben (vagy mindkét gombot megnyomva), ugyan a fülke hamarabb érkezik értünk, de nem biztos,hogy abba az irányba közlekedik, amerre mi szeretnénk utazni. Ilyenkor fordul elő, hogy "máshova visz a lift".

Ezt a megoldást fel-le gyűjtő rendszernek nevezik. Ilyenkor a felvonó csak azokat az utasításokat veszi figyelembe,amik megegyeznek a haladási irányával. Miután ezeket mind teljesítette, és elérte az egyik végállomást, irányt fordít. Ezután teljesíti az új haladási iránnyal megegyező hívásokat. Ez a működés egyrészt energia-megtakarítást, másrészt a menetidő jelentős csökkenését (abban az estben, ha mindenki megfelelően használja) eredményezi.

Természetesen a fülkei parancsnak mindig elsőbbsége van. Előfordulhat az, hogy a fülke egy belső parancs hatására érkezik arra a szintre, ahol mi is várakozunk. Ilyenkor először győződjünk meg arról, hogy a felvonó tényleg a nekünk megfelelő irányba halad, és csak azután szálljunk be. Ezt a továbbhaladás jelző nyilak segítségével tehetjük meg (aknaajtó felett, vagy a hívótablón, illetve a fülke belső tablóján). Továbbá az is a nekünk megfelelő haladási irányt jelzi, ha elalszik a hívógomb, amit nyomtunk.